A padel 1969-óta ismert sport, Enrique Corcuera nevéhez fűződik. Jellemzően a latin amerikai országokból, és Spanyolországból indult, és egyre népszerűbb a világon.

A jelenleg legfontosabb szervezete a World Padel Tour (WPT) amely megkezdte a nemzetközi terjeszkedést, többek között az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban (2011), de Euróra több országában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A padel hasonló játék, mint a tenisz, de párosan játsszák, egy kb. feleakkora, (általában) plexivel körülvett pályán, ahol a labda túlsó térfélre juttatásához – hasonlóan a fallabdához – a falak is használhatók.

A labda, és a pontozás ugyanaz, mint a teniszben. Az ütő (pala) formája és mérete is elüt a teniszütőétől. Ezt spanyol Federacion Padel (FEP) szabályozza. A maximális méretei 45,5 cm hosszú, 26 cm széles és 38 mm vastag profil, rajta korlátlan számú lyukakkal. Felületük lehet sima, vagy érdes, legfeljebb 30 cm hosszú és 26 cm széles, játék közben pánttal a játékos csuklójára van rögzítve, a balesetek elkerülése érdekében